Loop je wel eens door het huis of kantoor en krijg je het gevoel dat je woonkamer of werkplek nog niet helemaal af is? Of dat er nog iets in je huis moet worden aangepast om het helemaal perfect te maken? Licht, kleur, en de indeling van de kamers kunnen allemaal helpen om de ervaring van thuis wonen of de sfeer op kantoor te verbeteren. Een glazen deur kan de oplossing zijn!

Glazen deuren zijn niet alleen voor de woonkamer of de gang, ze kunnen ook gebruikt worden als deur naar een badkamer of een slaapkamer. Ook zie je ze vaak in kantoorruimtes om ze af te sluiten van andere kamers.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een glazen deur

Het eerste voordeel is dat het licht doorlaat. Als je een forse standaard deur, bijvoorbeeld van hout gebruikt, wordt de kamer veel donkerder. Omdat er minder licht in de kamer is, lijkt deze indirect veel kleiner. Een glazen deur belemmert het licht op geen enkele manier. Een gesloten glazen deur belemmert het uitzicht niet, zodat je kunt zien wat er in de andere kamer gebeurt. Dit geeft ook de indruk dat je ruimte veel groter is. Perfect voor zowel kleine, maar ook grotere woningen!

Binnendeuren zijn er in allerlei stijlen en maten

Je hebt de keuze uit een eenvoudige of bewerkte deur. Hoewel een eenvoudige deur kan volstaan, zal een deur met panelen of houtsnijwerk de schoonheid en charme van je huis aanzienlijk verhogen. Een boerderij of een woning in vintage stijl kan baat hebben bij een deur met panelen, maar een antieke deur straalt verfijning uit. Als je van plan bent je huis opnieuw in te richten, speelt de stijl van de deuren een grote rol. Online vind je allerlei soorten, maten en stijlen glazen deuren. Taatsdeuren van Metalworxx zijn de afgelopen jaren flink gestegen in populariteit, en dat is niet voor niets!

Een glazen deur kan in elke kamer gebruikt worden

De aanblik van glas is neutraal. Het ziet er strak uit en past in elk interieur als het gecombineerd wordt met zwart staal. Een stalen deur met glas past overal bij, of je nu een romantische sfeer wilt creëren of een industrieel aspect. Bovendien is het tijdloos. Als je een glazen deur kiest, kun je er daardoor zeker van zijn dat je ze vele jaren niet zult hoeven vervangen. Deze stijl heeft een lange levensduur en zal nog vele jaren modieus blijven. Je kunt er eindeloos mee combineren. Zelfs als de rest van je huis verandert, kan de glazen deur altijd behouden blijven.

Een glazen deur heeft niet veel onderhoud nodig.

Omdat glas niet uitzet of inkrimpt, blijft het altijd in de deur zitten. Het is ook eenvoudig te onderhouden wat schoonmaken betreft. Als je er af en toe met een doekje overheen gaat, is je deur binnen no-time schoon. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het bederven of rotten, zoals bij een houten deur.

Een ruimte lijkt groter wanneer het licht op een natuurlijke manier binnenvalt

In huis is het net zo. Hoe lichter een huis is, hoe groter het lijkt. Een stalen deur met veel glas laat meer licht binnen in andere ruimten, en geeft zo de indruk van een grotere ruimte. Daardoor hoef je geen groter huis te kopen om het ruimer te laten lijken.

Deze deuren bieden de uitstraling van luxe

Meer licht en ruimte in het huis kan het een luxe aanblik geven. Ben je van plan om een huis te bouwen, of te verbouwen? Glazen scheidingsdeuren worden steeds vaker in appartementen, penthouses en bungalows geplaatst om de ruimte te maximaliseren en al het beschikbare licht te benutten. Dit geeft een weelderige en open aanblik. Overweeg een deur met een grijze of zwarte kleur. Ook deze deuren hebben een schitterende uitstraling in elke woningstijl.