De WTC-Staphorst-Rouveen organiseert op zaterdag 25 juni 2022 voor de eerste keer de toertocht ‘Rondom Staphorst’. Voor de deelnemers op de gewone en elektrische fietsen, vaak aangeduid met de term ‘Dikke Banden’, is er een route van 50 kilometer uitgestippeld binnen onze gemeentegrens en is met pijlen aangegeven. Onderweg kun je genieten van de vele nostalgische boerderijen langs ‘De Diek’, de Staphorster klederdracht en natuurlijk het vele natuurschoon.

Starttijd voor de Dikke Banden is tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Sporthal aan de Hoogeweg 21 in Staphorst. Onderweg zijn er twee pauzelocaties ingericht, waar de deelnemers koffie, een lunchpakket en nog andere versnaperingen krijgen aangeboden, mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Het inschrijfgeld voor de Dikke Banden fietsers bedraagt 2 euro, welke bij de startlocatie voldaan dient te worden.

Omdat we graag vooraf willen weten hoeveel lunchpakketten we moeten maken  verzoeken wij de deelnemers zich uiterlijk woensdag 22 juni in te schrijven via de volgende link:

Klik hier om je in te schrijven voor Rondom Staphorst.

Naast de fietstocht voor de “Dikke banden” organiseert de WTC op deze dag ook een toertocht voor de racefietsers, de afstanden voor deze groep zijn 80 of 120 km. Deze routes gaan bijna volledig door de gemeente Staphorst. De starttijd voor de racefietsers is tussen 8.00 en 9.30 uur. Inschrijvingen voor de racefietstocht is mogelijk op de dag zelf of door je vooraf in te schrijven op www.fietssport.nl.