Deo volente vrijdagavond 17 juni verzorgt dr. Bart Jan Spruyt in De Leerkamer aan de Kerklaan een bezinningsbijeenkomst over ‘de eeuw van de Reformatie in confrontatie met de eeuw van de wetenschap en betekenis voor ons in 2022’. De aanvang is om half acht en ieder – jong en oud(er) –  is van harte welkom.

In de afgelopen weken is een serie leerzame vormings- en toerustingsavonden belegd waarop dr. Bart Jan Spruyt met de bezoekers nadacht over een aantal onderwerpen uit de historie en traditie van de christelijke kerk. Deze bezinningsavonden zijn een initiatief van een comité vanuit de Scholen met de Bijbel te Staphorst. “Het is wat ons betreft belangrijk om de tijd te leren duiden door de historie en de traditie van de christelijke kerk te kennen en van daaruit lessen te trekken naar het heden,” aldus de werkgroep dat hieraan uitvoering geeft.

Vrijdag 17 juni neemt dr. Bart Jan Spruyt het bekendste schilderij van de Duitse schilder Hans Holbein als uitgangspunt; het in 1533 geschilderde werk ‘De ambassadeurs’.

 

Foto: https://nl.wikipedia.org/wiki/De_ambassadeurs