In de voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie heeft het 1e zich definitief geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de 2e Klasse.

Door de rangschikking op de laatste wedstrijddag kreeg het team uit Rouveen recht op deelname aan de nacompetitie. Deze nacompetitie zal worden gespeeld vanaf zaterdag 11 juni 2022 en kan maximaal drie wedstrijden duren. Rouveen zal de eerste wedstrijd thuis spelen op zaterdag 11 juni 2022. Wordt deze wedstrijd in winst omgezet, dan zal de tweede wedstrijd wederom thuis worden gespeeld op dinsdagavond 14 juni 2022 tegen de winnaar van de wedstrijd ZVV De Esch (Oldenzaal) – vv Oene. Mocht ook deze wedstrijd worden gewonnen zal de finale om promotie worden gespeeld op neutraal terrein op zaterdag 18 juni 2022.

De tegenstander in de eerste wedstrijd is het team van SVVN uit Nijverdal. Dit team speelt nu in de 3e Klasse D Oost en zal (net als SC Rouveen)  proberen via de nacompetitie te promoveren naar de 2e Klasse. Het team uit Nijverdal is als  4e geëindigd in de eindrangschikking, heeft ook zelf geen directe periodetitel behaald, maar net als Rouveen via de plaats op de ranglijst.

Vanaf april zit SVVN in een flow van winst(W), gelijkspel (G) en verlies (V) en wel in de volgorde vanaf begin april:  W-W-W-G-V-G-G-W-W-V-. Deze serie leverde 18 wedstrijdpunten op.

Vergelijk je dit met de resultaten van SC Rouveen vanaf begin april : G-W-G-G-W-V-W-W-V-W-W, hetgeen 21 wedstrijdpunten opleverde , dan valt in theorie te concluderen dat beide partij aan elkaar gewaagd zijn en wordt er in de praktijk een echte promotie-strijd verwacht op het sportcomplex aan de Korte Kerkweg te Rouveen. De flow van de laatste wedstrijden is in het voordeel van Rouveen, maar dat is wederom een “theoretisch” verhaal.