De motorclub AMBC uit Staphorst zal zaterdag 11 juni misschien wel het dankbaarste evenement uit hun overvolle jaarkalender organiseren. Op die dag kan namelijk eindelijk na twee jaar weer de Stien Eelsingh rit gehouden worden. 

De Stien Eelsingh rit word één maal per jaar verreden met als doel enkele tientallen minder-valide kinderen een leuk dagje uit te bezorgen. Dit word gerealiseerd met behulp van vele zijspanrijders en enkele trikes en oldtimer automobielen. De kinderen mogen de hele dag meerijden in het voertuig en de ouders of begeleiders genieten net zo hard mee. Zij worden vervoerd middels een touring car. Er word een mooie route afgelegd met onderweg een pauzestop waar de AMBC catering de inwendige mens zal verzorgen. De route voert dit jaar richting Hardenberg alwaar de kinderen een mooie verrassing te wachten staat. Wat dit is laat de organisatie nog even in het midden om de verrassing nog even intact te laten.

Deze 25e editie kan mede georganiseerd worden door de hulp van vele sponsoren en vrijwilligers. De organisatie wil deze ondernemers hartelijk dank zeggen. Het vertrek staat gepland op 11 juni om 10.00 uur bij uitgaanscentrum Kisteman in Staphorst.