Reggeborgh Skeeler4Daagse komt eraan

Van woensdag 15 tot en met zaterdag 18 juni zal er voor de eerste keer een skeeler marathon 4daagse worden georganiseerd in Heerde, Rijssen en Staphorst. Tijdens dit vierdaagse evenement zullen de deelnemers aan de bak moeten om te strijden om de goed gevulde prijzenpot die de organiserende verenigingen hebben samen kunnen stellen.

Op woensdag 15 juni zal in het centrum van Heerde de aftrap plaatsvinden met marathons voor dames en heren.

Een dag later op donderdag 16 juni wordt het strijdtoneel verlegd naar de accommodatie van Skeelerclub Oost Veluwe aan de Kommerseweg, waar op het wegparcours een tweetal halve marathon worden verreden door het dames en heren peloton. De eerste marathon begint hier om 19.30 uur.

De vrijdag verplaatst het skeelercircus zich naar Rijssen waar in het centrum, waar vanaf 18.30 uur gestreden wordt op de marathons.

Op zaterdag zal de grote finale verreden worden in Staphorst waar op het bekende parcours rondom het evenemententerrein de Tippe met de klim naar het viaduct gestreden zal worden. Hier worden de wedstrijden gestart om 14:00u met een marathon voor de jeugd, zowel kadetten als junioren B, dames en  heren, rijden 20 minuten lang voor de eer en mooie prijzen en premies.

Vervolgens zal de nationale sprinttop zich melden voor een 100 meter. Dit is een spectaculair onderdeel waar in korte tijd hoge snelheden worden bereikt. Erg mooi om te zien, start om 1:30u.

Daarop aansluitend wordt de grote finale marathon verreden. Om 16:00u gaan de dames van start voor 48 ronden van 880 meter. Om 17:30u gaan de heren van start voor hun finale.

Uiteraard staan hier ook veel lokale toppers aan de start, zoals Ronald Haasjes die recent nog zijn allereerste marathon won op skeelers. Hij is dus in topvorm voor zijn thuiswedstrijd. Maar de familie Haasjes zal nog meer troeven spelen, ook Christian, Jurrian en Joel zullen er alles aan doen om hun beste beentje voor te zetten. Maar ook de huidige koploper in het klassement Kevin van der Horst zal present zijn. Hij gaat na 3 marathons aan de leiding, tot nu toe behaalde hij enkel vierde plaatsen dus er zal hem veel aan gelegen zijn om in Staphorst op het podium te eindigen. En dan vergeten we nog Marthijn Mulder die altijd kan verrassen, en wat kan ‘juf’ Marieke Kroes bij de dames?

Voor de lokale jeugd zal er veel herkenning zijn want veel van de bovenstaande lokale helden en heldinnen geven wekelijks de trainingen. Wie kan er het mooiste spandoek maken voor zijn favoriete train(st)ers? Er zal een mooie prijs beschikbaar zijn.

De 4daagse wordt mogelijk gemaakt door de organiserende verenigingen Skeelerclub Oost Veluwe uit Heerde, Schaats- en Skeelervereniging Rijssen en Skeelervereniging Staphorst, die samen met de steun van sponsoren een extra prijzenpot over de 4 dagen marathon hebben samen kunnen stellen van zo’n 3.000 euro boven op de dagprijzen die door de KNSB beschikbaar worden gesteld.