Gemeente Staphorst sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie waar inwoners anoniem melding kunnen doen van bijvoorbeeld fraude of criminaliteit. Burgemeester Jan ten Kate en Axel van Pel, directeur van het meldpunt tekenden hiervoor op dinsdag 31 mei een samenwerkingsovereenkomst in het bijzijn van Bertri Post, Operationeel Expert-wijk van de politie.

Ogen en oren nodig
Burgemeester Jan ten Kate: “Een veilige woon- en leefomgeving voor onze inwoners en ondernemers heeft prioriteit. Daarvoor hebben we bij het opsporen van criminaliteit de ogen en oren van onze inwoners nodig. Dat kunnen gemeente en politie niet alleen. Wanneer inwoners signalen melden aan Meld Misdaad Anoniem is hun anonimiteit gewaarborgd. Zo kunnen we samen criminaliteit aanpakken.”

Melder blijft buiten beeld
Meld Misdaad Anoniem (M.) is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij M. wordt gemeld over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. Axel van Pel van M.: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Misdaad anoniem melden
M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden