Afgelopen weekend stonden Corien Jansen, Michelle Kroezen en Daphne Spreen van OCR team Family Fit uit Staphorst aan de start van Spartan race Zandvoort. Op zaterdag startte de drie dames bij de 20km in de elite groep. Daphne Spreen uit Rolde had een hele goede start en liep lang op de tweede plaats. Corien Jansen uit Nijeveen volgende op de derde plaats. Maar doordat ze de speer mistte moest ze 30 straf burpees doen. Daarbij moet je jezelf opdrukken, opstaan en omhoog springen. Hierdoor liep ze daarna vierde. Ook Kroezen mistte bij het speer werpen en mocht in vijfde positie door na haar straf burpees. Jansen wist met goed loopwerk terug te keren naar de derde positie. Doordat Spreen uit een hindernis gleed kon Jansen haar tijdens de straf burpees inhalen. Hierdoor lagen de nummers twee tot en met vier dicht bij elkaar in de laatste kilometers met nog enkele uitdagende obstakels.

De Duitse Lena Weller had ruime voorsprong voor de winst. Jansen maakte geen fouten meer en pakte de tweede plaats. Spreen moest de Duitse Janne Volkmer net voor haar laten en werd vierde. Michelle Kroezen liep de race netjes uit naar de vijfde plaats. Hiermee waren de dames van Family Fit wel de drie beste Nederlandse dames.

Op zondag stond Jansen bij de elite en Spreen bij haar leeftijdsgroep voor de 12 kilometer afstand. De Duitse Weller nam al vlot een voorsprong. Ook Jansen had ruimte met de nummer drie de Duitse Volkmer. Maar door een fout op een balans obstakel en de daarop volgende straf burpees werd het een stuk spannender voor de tweede plaats. Jansen liep nog voor en gooide de speer raak. Zo kon ze wederom als tweede finishen! Tussen de twee Duitse dames die het hele weekend geen straf burpees hadden opgelopen.
Spreen liep een goede foutloze race. Van begin tot finish als eerste dame bij de leeftijdsgroepen. Een keurige prestatie!

Een aantal heren van OCR team Family Fit waren te vinden bij de Col du VAM Run op de Vamberg bij Wijster. Dennis Groen, Andries Huizenga en Frans Mussche gingen in een uur zoveel mogelijk rondes lopen van 2,5km met hoogtemeters voor KiKa en ook als mooie training. Na een uur waren ze 13kilometer verder en hadden 340 hoogtemeters bedwongen!