Staphorst – Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Zo ook Alice uit Italië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Staphorst of omgeving. Voor haar zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active een enthousiast gastgezin die haar een warm thuiskan bieden tot de zomervakantie 2023.  

Uitwisseling naar Nederland
Alice doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.  

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zo hoef je niet ver te reizen om andere culturen, tradities en talen te ontdekken, want je kan de wereld ook in huis halen met een buitenlandse student.  

Wie is Alice?
Alice is een gedreven student van 16 jaar uit Italië. Ze is erg sportief en turnt al vanaf dat ze vijf is. Verder houdt ze ook van zwemmen en duiken in de zomer en gaat ze graag skiën in de winter met haar familie. In haar vrije tijd is ze graag met vrienden en kijken ze vaak een film. Alice is muzikaal en speelt al zeven jaar piano. Ze wil na haar uitwisselingsprogramma naar Rome verhuizen om daar drama te studeren, want ze wil graag in de filmindustrie werken in de toekomst. “Ik heb heel veel zin om in Nederland te wonen, niet alleen omdat ik op deze manier een vreemde taal en nieuwe gewoontes aan kan leren, maar ook omdat het leven in Nederland zo anders zal zijn dan het leven dat ik nu heb. Dit zal erg bevorderlijk zijn voor mijn persoonlijke groei.” Leer Alice beter kennen! Bekijk haar profiel op de website van Travel Active. 

Ervaringen
Alice volgt een groep avonturiers op die al in Nederland hun horizon hebben verbreed. Zoals Clara uit Brazilië en Willa uit de Verenigde Staten. Zij hebben hun High School Holland-jaar inmiddels afgerond en hebben het hier erg naar hun zin gehad. “Ik geniet enorm van mijn uitwisseling in Nederland en dat komt mede dankzij mijn gastfamilie. Wij doen samen veel leuke dingen en ik heb het gevoel alsof ik deel uitmaak van hun gezin,” zegt Clara. De Amerikaanse Willa vertelt dat het verblijven bij een gastgezin een bijzondere en unieke ervaring is. “Ik maak het echte Nederlandse leven van dichtbij mee. Van het koken tot de gezellige vrijdagavonden op de bank. Tegelijkertijd leert mijn gastgezin ook veel over mijn cultuur en gewoontes. Het is dus een echte uitwisseling.” 

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun ‘High School Holland’-droom waar te maken 

 

Wie biedt Alice een gezellig thuis in Nederland? 
Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active.  

Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een zogeheten Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin. Ook helpt deLocal Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. Travel Active organiseert evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen. Een buitenlandse scholier in huis nemen, is op vrijwillige basis. Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of Travel Active.  

Bent u nieuwsgierig geworden naar Alice, de andere buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma? Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team  highschoolholland@travelactive.org, bel gerust naar 085 222 4810 of bezoek de website.