Dauwtrappen is een oud gebruik, waarbij mensen op Hemelvaartsdag of op een  zondag in mei, vroeg in de ochtend, wandelen in de natuur en door bedauwde velden. Liefst op blote voeten! Want de dauw op het gras zou een zuiverende werking hebben.

Natuurbeschermingsvereniging ‘IJhorst-Staphorst e.o.’ organiseert dit jaar een dauwtrapwandeling op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei. De start is om 06.30, aan de Evenboersweg 26 te Punthorst, vlak voor de brug. De wandeling voert langs kruidenrijke oevers van de Beentjesgraven, langs natuurgebieden, door waterbergingen, en door een zeer bijzondere ‘Tiny Forest’.

De wandeling duurt ruim een uur, en wordt afgesloten met een ontbijtje op de boerderij.

Aanmelden is noodzakelijk, en kan via aanmelden@nbvijs.nl. Kom zo mogelijk per fiets, in verband met beperkte parkeerruimte. Meedoen is gratis, maar een vrije gift wordt zeker op prijs gesteld.