Bedrijfsleider Robin Drost

Handig: bij Noggus&Noggus in Dalfsen kun je nu ook terecht voor bouwmaterialen. Het kringloopbedrijf is een samenwerking aangegaan met Hoogeboom, specialist in circulair sloopwerk in Raalte. De pilot is van start gegaan met een partij houten dakbalken. ‘Als het gaat lopen, richten we er een speciale afdeling voor in’, zegt bedrijfsleider Robin Drost van Noggus&Noggus.

Bij sloop komen veel materialen vrij die nog heel goed te gebruiken zijn. In de bouw gaan restanten en restpartijen vaak verloren. Misschien kunnen we daar als kringloopbedrijf wat mee doen, bedacht Robin en hij nam een kijkje bij Hoogeboom in Raalte. ‘Daar liggen prachtige spullen op de werf, zoals complete trappen, relingen, heel veel isolatiemateriaal, plaatwerk en nog goed te gebruiken hout. Hout is hartstikke duur tegenwoordig, dus dat leek me wel wat. En Hoogeboom ook. Het bedrijf biedt de materialen zelf ook te koop aan, maar voor particulieren is de drempel blijkbaar toch wat hoog. We gaan kijken of het hier aanslaat en misschien krijgt Hoogeboom door de samenwerking zelf ook meer belangstelling.’ Aan de prijs zal het niet liggen. Een houten draagbalk van bijna vijf meter lang, 23,5 centimeter breed en 7 centimeter dik gaat over de toonbank voor 24,50 euro.

Het is een mooie actie van Kringloopbedrijf Noggus&Noggus, die precies past bij de doelstellingen van circulair ambachtsnetwerk WaardeRing. Een groot aantal bedrijven, instellingen, onderwijsorganisaties en ambachtelijke ondernemers in de regio werken binnen WaardeRing samen aan een duurzame toekomst. WaardeRing, met de klemtoon op waarde, begon in Zwolle en inmiddels doen Dalfsen, Ommen, Staphorst en Zwartewaterland ook mee. De bedoeling is ten eerste dat afgedankte materialen en goederen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Ten tweede gaan de samenwerkende partners voor een goede toekomst voor iedereen. Ook mensen die op één of andere manier een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. WaardeRing draait om kansen voor mensen en materialen. ‘De samenwerking tussen Hoogeboom Raalte en Noggus&Noggus is echt een project dat goed aansluit bij de doelen van WaardeRing’, zegt Robin.