Van dinsdag 3 mei t/m zaterdag 7 mei heeft de 46e Zwem4daagse in het zwembad van Staphorst plaatsgevonden. Er hebben 353 deelnemers meegedaan die elk 4 x 500 meter hebben volbracht en is er dus in totaal ruim 706 kilometer gezwommen. Vanwege het weer hebben de activiteiten dit jaar grotendeels binnen plaatsgevonden en daar stonden ook de diverse stands. Zaterdag kon er genoten worden van een heerlijke dag buiten.

Naast het sportieve aspect, het banen zwemmen, is de Zwem4daagse ook een gezellig evenement voor alle leeftijden. Naast het feit dat de zwemmers elke dag hun banen zwemmen kon daarnaast ook vrij gezwommen worden in het instructiebad. Ook werden er diverse activiteiten georganiseerd. Elke dag kon je enveloppe trekken en waren er verschillende versnaperingen verkrijgbaar bij de snacktafel.

Op dinsdag werd de Zwem4daagse officieel geopend. Burgemeester Ten Kate, Herma Steenbergen namens het Zwembad de Broene ‘Eugte en Louise Compagner, de voorzitter van Reddingsbrigade Staphorst, wensten de zwemmers en ook alle vrijwilligers een sportieve en gezellige week toe. Vervolgens konden de zwemmers te water om de eerste  anen te zwemmen.

Zaterdag was de laatste dag van de Zwem4daagse. Deze middag konden de medailles opgehaald worden waar de hele week voor gezwommen was. Zoals altijd was het de laatste zwemmiddag gezellig druk. Deze dag werkte het weer goed mee en kon ook een gedeelte buiten plaatsvinden.

Na een stukje muzikale opluistering door het MEC werd de week afgesloten doorn wethouder Mussche. Hij bedankte alle deelnemers en ook de vele vrijwilligers die deze week weer mogelijk hebben gemaakt. Hierna vertelde Klaas Tiemens namens het zwembad trots te zijn dat er zoveel deelnemers waren en riep iedereen op volgend jaar weer te komen.

De oudste en jongste deelnemer werden zoals gewoonlijk even in het zonnetje gezet. Meneer Dozeman en Marlou Troost kregen een mooi cadeau. Ook werden de prijzen van de kleurwedstrijd uitgedeeld aan Luuc Winkels, Robert Veijer en Hannah Hakvoort. Tot slot kwam de verloting waar iedereen op zat te wachten. Diverse zwemmers gingen met een mooie prijs naar huis.

Tijdens deze Zwem4daagse is wel weer gebleken dat zwemmen een leuke, gezonde en populaire sport is voor jong en oud. Het zwembad en Reddingsbrigade Staphorst hopen dan ook dat de vele deelnemers nog vaak het zwembad aan zullen doen. Er zijn allerlei leuke zwemabonnementen, je kunt vrij zwemmen, maar je kunt natuurlijk ook lid worden van één van de zwemverenigingen. Reddingsbrigade Staphorst die de Zwem4daagse al jaren organiseert heeft haar trainingsavond op de woensdagavond. Iedereen is van harte welkom om eens te komen kijken en lid te worden.

In de week van de Zwem4daagse zijn er veel foto’s gemaakt. Deze kunnen bekeken worden op de website van de Reddingsbrigade Staphorst, www.reddingsbrigadestaphorst.nl.

We hopen iedereen volgend jaar weer te mogen verwelkomen!

Foto’s © Jan Tuin