Op 30 mei 2022 om 15.30 uur is er omtrent de nood in Oekraïne een bijeenkomst georganiseerd voor ondernemend Staphorst in Hotel Waanders aan de Rijksweg 12 in Staphorst met als titel: ‘Foodline Oekraïne’.

Er zijn vragen bij ondernemers gekomen: “Willen we hulp bieden, kunnen we hulp bieden, is er nog nood, komt het op de goede plaatsen? Het antwoord is Ja!”. Met een kleine groep ondernemers is er overleg geweest. Die waren positief om de hulp aan Oekraïne voor langere tijd te continueren. “Maar willen we structureel hulp bieden, dan moet er een goed plan komen wat breed gedragen wordt, wat haalbaar is en wat ook financieel breed gesteund wordt. We laten daarbij iedereen vrij in hetgeen men bij wil dragen”.

Zo hopen we mensen in Oekraïne ter plaatse te kunnen helpen. De hulp gaat dan echt om primaire levensbehoeften en dat is hoofdzakelijk voedsel. Er lopen inmiddels lijnen naar het oosten van Oekraïne, naar Charkiv. Daar komt het ook daadwerkelijk aan en wordt vandaar verspreid over een stadswijk en achterliggende gebieden. Dit is oorlogsgebied waar de nood hoog is. De infrastructuur is beschadigd en er zijn geen winkels meer. Hier zijn ze afhankelijk van humanitaire hulp. Die kunnen wij bieden.

Ook is er een appgroep Food line Ukraine. Wil je van deze app-groep deel uitmaken, stuur dan een berichtje naar 06-55804976. Dit initiatief gaat in samenwerking met Werkgroep ‘Ter hulpe’ Staphorst. Met z’n allen kunnen we veel meer bereiken.