De finalisten voor de innovatieprijs van Regio Zwolle zijn bekend. Purgatoria, Kooiker Groep en Siip Group gaan de strijd aan tijdens de XIC Experience op vrijdag 3 juni 2022. Wie neemt de innovatieprijs in ontvangst? Kennispoort Regio Zwolle nodigt ondernemers uit voor een middag vol innovatie inspiratie tijdens de XIC Experience op Festival Het Tussenland in Zwolle. 

De XIC Experience staat geheel in het teken van innovatie. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de XIC Experience via kennispoortregiozwolle.nl/evenementen/xic-experience-2022/. De finalisten van de innovatieprijs van Regio Zwolle geven een pitch en halen alles uit de kast om de jury en het publiek te overtuigen. In de race voor de innovatieprijs zijn: een apparaat dat toiletpapier uit rioolwater filtert, een machine die waterpasserende en waterdoorlatende bestrating kan reinigen en een oplossing om racisme, discriminatie en overige excessen in stadions een halt toe te roepen. De winnaar ontvangt een award, lokale publiciteit en een persoonlijke innovatiesessie. Voorafgaand aan de prijsuitreiking kunnen ondernemers de innovatieve bedrijven Oxycom en The Green East bezoeken in Raalte. Na de prijsuitreiking is er ruimte om te netwerken op Festival Het Tussenland.  

Over de XIC Experience 
De XIC Experience daagt ondernemers uit om te innoveren. De beste inschrijving ontvangt de innovatieprijs van Regio Zwolle. Dutch Climate Systems, de Vlega-bal en Medical Precision namen de prijs de afgelopen jaren mee naar huis. De XIC Experience is een initiatief van Kennispoort Regio Zwolle.