Sanne Wittingen (29) is dinsdag 10 mei door de Stichting Stéphanos uitgezonden naar Zambia.

De uitzending van Wittingen vond gisteren plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Veenendaal, waarin het Woord werd bediend door plaatselijk predikant Ds. B. Labee. Deze mediteerde naar aanleiding van Lukas 24:26-49. Het thema van de preek was; Het Woord gaat voort”, onderverdeeld in de volgende punten:

  1. Hoe dat Woord voort gaat (vers 47a “in Zijn Naam”)
  2. Waartoe dat Woord voort gaat (vers 47b ”gepredikt worden bekering en vergeving der zonden”)
  3. Waar dat Woord voortgaat (vers 47c “onder alle volken, beginnende van Jeruzalem”) 

Na de preek werd Sanne Wittingen namens Stichting Stéphanos toegesproken door directeur/bestuurder dhr. J. van der Ham én lid van Raad van Toezicht ds. G. Kater, Hersteld Hervormd predikant te Arnemuiden.

Sanne hoopt samen te gaan werken met Anneke van Asselt en Irene Swets. Beide veldwerkers zijn al meerdere jaren actief in Zambia voor de reformatorische stichting Stéphanos. Het hoofddoel van het project in Zambia is om jongeren en volwassenen in aanraking te brengen met Gods Woord onder andere door middel van alfabetisering en evangelisatie onder de bevolking. Ook verzorgt het team training en toerusting van zondagsschoolleiders. Daarnaast werken ze aan verspreiding (on- en offline) van de Bijbel en vertaling van christelijke lectuur. Hieruit voortvloeiend wordt ook materiële ondersteuning geboden. Sanne zal dit team gaan versterken.

Stéphanos is ook werkzaam in Malawi. In Malawi ligt bij het werk de focus op diaconaal werk met de Bijbel in de hand. Stichting Stéphanos weet zich bij al haar werk gebonden aan Gods Woord en de drie Formulieren van Enigheid.

Foto. Sanne Wittingen. Beeld Stichting Stéphanos.