Na twee jaar geen fysieke keuring te hebben georganiseerd gaat Koc Rouveen/Staphorst e.o. dit jaar weer een keuring op locatie organiseren. De afgelopen 2 jaar hebben in het teken gestaan van corona, ook voor de organisatie van de jongveekeuring die sinds 2012 jaarlijks een keuring voor babykalfjes, kalveren, pinken en koeien organiseert. In 2020 heeft de organisatie geprobeerd een fysieke keuring te organiseren met de op dat moment geldende maatregelen, maar helaas waren toen de deelnemers terughoudend. Doordat er niet voldoende deelnemers waren heeft het bestuur besloten op de keuring in 2020 niet door te laten gaan. In 2021 heeft de organisatie besloten om een videokeuring te organiseren.

Het bestuur is samen met de juryleden naar de deelnemers, welke zich hadden opgegeven, toe gegaan. Ze konden voor de jury en de camera hun rondje lopen waarna er op een later moment een uitslagmiddag was.

In 2022 gaat de organisatie weer voor een fysieke keuring want uiteindelijk is dat toch het gezelligste! Dit jaar zal de keuring plaats vinden op zaterdag 17 september in Rouveen. Er zullen weer babykalfjes, kalfjes, pinken en koeien in de ring komen. De deelnemers kunnen zich tot en met 20 juli aanmelden via www.kocrouveenstaphorst.nl. Hier is ook meer informatie te vinden waar de dieren aan moeten voldoen. De organisatie hoopt dat er weer vele deelnemers die vol enthousiasme hun dier gaan showen. Er kunnen in totaal 80 dieren deelnemen aan de keuring, vol is vol.

 

Foto: Linde Klomp met haar babykalfje tijdens de keuring in 2019