Ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen en Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst pakken uit

 

Ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen (OSR) en Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst slaan de handen ineen voor een zonnige voorjaarsactie. Wie vanaf vrijdag voor meer dan tien euro ‘lokaal koopt’ maakt kans op meer dan duizend prijzen en tien spetterende hoofdprijzen. “Met deze actie willen wij onze klanten bedanken die ons in de coronaperiode bleven steunen”, zegt OSR-bestuurslid Harry Dunnink.

Met Moederdag voor de deur gaat de actie van de samenwerkende partijen ongetwijfeld stormachtig van start. Daarna levert lokaal kopen tot en met 21 mei veel verrassingen op. Meedoen is eenvoudig, legt Dunnink uit: “Voor iedere tien euro aan bestedingen ontvang je een bonnetje met daarop een unieke code. Als je die invult op de website www.groetenuitstaphorst.nlzie je meteen of je één van de duizend kleine prijzen hebt gewonnen. Die zijn allemaal beschikbaar gesteld door onze leden.”

Tien hoofdprijzen
Klanten ontvangen tot en met 21 mei de bonnetjes met de code. Daarna voeren OSR en Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst de spanning verder op. Tot 1 juni kunnen deelnemers de code nog invoeren op de actiewebsite. De jury trekt vervolgens uit alle inzendingen tien winnaars. Beide organisatoren stellen vijf prijzen beschikbaar: die variëren van een laptop, een iPhone en een jaar lang gratis brood tot een ballonvaart en een avondje uit in de escaperoom.

Meer acties op komst
“Met deze actie combineren wij ‘koop lokaal’ en ‘recreëer lokaal’. Voor allebei geldt dat je in de gemeente Staphorst nog veel kunt ontdekken”, zegt Jakob Ponstein, één van de projectleiders van Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst. Samen met de ondernemersvereniging bereidt de stichting meer acties voor. Die zijn mogelijk dankzij de eerder toegekende Europese Leader-subsidie waarmee Staphorst zich kan profileren naar inwoners en bezoekers

Uit in Staphorst
Een van de onderdelen van de campagne is ‘Uit in Staphorst’. Naast de nieuwe voorjaarsactie valt daar bijvoorbeeld ook de beleefkaart onder. Alle huisadressen binnen de gemeente Staphorst ontvingen daarvan recent de eerste editie. De beleefkaart staat boordevol tips voor een leuke dag in Staphorst en directe omgeving.

 

 

v.l.n.r. Harry Dunnink (OSR), Jakob Ponstein (projectleider St. R&T Staphorst) en Richard Lok (winkelier Phone House) geven startsein voor de actie