Het paardenconcours Rouveen staat weer in de steigers. Zaterdag 21 mei staat het programma weer als vanouds. Springpaarden en tuigpaarden rijden afwisselend hun wedstrijden. De ponyclub De Vlugge Viervoetertjes verzorgt de stoelendans en het gezellige strodorp maakt dit plattelandsevenement compleet. In het strodorp zijn ook activiteiten voor de kinderen, zoals ponyrijden, springkussens, een giga-zandbak en workshops ‘draadje-paardje’. De toegang en activiteiten zijn gratis.

CH Rouveen is al bijna 60 jaar lang het leuke plattelandsconcours waar jong en oud uit het dorp op af komt. Bijna drie jaar hebben de paardenliefhebbers het traditionele Concours Hippique moeten missen. Dit jaar kan het gelukkig weer. Kinderen en volwassenen uit Rouveen en Staphorst en paardenliefhebbers uit de wijde regio komen graag naar Rouveen. De formule met springpaarden, tuigpaarden, dorpse gezelligheid en de lintendames in Staphorster klederdracht; het draagt allemaal bij aan het unieke karakter van dit plattelandsevenement.

Al vanaf 8 uur in de morgen gaan de eerste springruiters van start. Alle klassen voor springpaarden komen aan bod. Om ca. 13 uur komen de eerste tuigpaardenrijders voor eerste wedstrijd in de ring. De stoelendans van de pony’s is om 13.30 uur. Om 17 uur is de laatste wedstrijd. In het strodorp zijn diverse bedrijven die zich presenteren. CH Rouveen is de dag voor jong en oud die veel plezier beleven aan paarden en pony’s, met allerlei leuke activiteiten er omheen.