In mei 2021 vierde ROVA haar 25-jarig jubileum. Om inwoners van de 23 aangesloten gemeenten te betrekken bij deze mijlpaal opent ROVA de deuren op zaterdag 14 mei. Tijdens deze Ontdek ROVA Dag krijgen inwoners en andere belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen en ontdekken zij hoe veelzijdig het werk is dat ROVA dagelijks voor bijna een miljoen inwoners uitvoert.

Programma
Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom op de locatie op de Hessenpoort in Zwolle, waar een gevarieerd programma is samengesteld voor jong en oud. De Zwolse Tower-Snörr’n treden op tussen 13.00 en 14.00 uur en gedurende hele dag kan iedereen meebouwen aan een groot insectenhotel. Ook kunnen bezoekers helpen een verfkunstwerk te maken op een grote container.

Voor kinderen zijn er twee mooie winacties; ouders kunnen een kleurplaat downloaden via www.rova.nl/25jaar. Als hun kind(eren) deze ingekleurd inleveren, krijgen zij een mooie ROVA speelgoedvrachtwagen. Daarnaast kunnen kinderen tijdens de Ontdek ROVA Dag een afvalkunstwerk maken, waarmee ze kans maken op een meeloopdag bij ROVA.

Tot slot is er een leuke en leerzame speurtocht uitgezet over het hele terrein.

Milieubrengstation gesloten
Vanwege de feestelijkheden is het milieubrengstation 14 mei gesloten voor het wegbrengen van afval en grondstoffen.