Op woensdag 4 mei werd in Staphorst de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden. Met heel veel Staphorsters samen op het marktplein werden alle slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties/vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

Om 19.00 uur was er een bijeenkomst in de Gereformeerde kerk aan de Churchilllaan. Hieraan werken mee ds. R.A.I. van Ommen, de heer D. Biedemariam (afkomstig uit Eritrea) en leerlingen van de OBS De Berkenhorst.

Aansluitend vond een stille tocht plaats vanaf de kerk naar het marktplein. Hier werd bij het monument een plechtigheid gehouden met onder andere een toespraak door burgemeester J. ten Kate, een bijdrage van de Oekraïense vluchteling mevrouw N. Blagodieieva en diverse kransleggingen.

Meer foto’s ziet u hier…