Woensdag 4 mei zijn we met een tweede groep met 23 personen naar “Museum De Wemme” in Zuidwolde geweest.                                                                                                                                  De vrijwilligers vertrokken met de deelnemers rond 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Bron richting Zuidwolde.

(De Zonnebloem is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap)

“Museum De Wemme” te Zuidwolde ligt aan de rand van het dorp en is in 2021 verbouwd. Het museum dankt zijn naam aan de oude buurtschap waarin het staat. Bij binnenkomst in de ontvangstruimte werden de deelnemers en vrijwilligers getrakteerd op koffie-thee met een heerlijke plak koek.

Na dit heerlijke gebeuren werden de deelnemers en vrijwilligers rondgeleid door gidsen die ons van alles vertelden over de tentoonstelling “je kunt de pot op”. Te zien was de geschiedenis van het kleinste kamertje. “Museum De Wemme” bezit verder ook een collectie streek- en handkarren wat ook zeker de moeite waard was om te bezichtigen.

Zo rond kwart over vier  zijn we met zijn allen weer richting Staphorst gereden. Het doel was en hopelijk zijn we daarin geslaagd om de deelnemers een leuke middag te bezorgen.

Foto’s © Jan Figeland