Met de zon in opkomst is het weer lekker tijd om de tuindeuren open te gooien, de tuinmeubels af te boenen en de karaf op de tafel te zetten. Ook al is de opkomst geleidelijk, is het toch al lekker om in de ochtend of de vroege middag lekker eventjes in de tuin te zitten. Eenmaal zittend met wat lekkers, is het uitzicht toch niet te missen. Wellicht dat er wat nieuws geplant kan worden? Om het groen in de tuin wat meer te laten spreken vind je hier de liefhebbers van buurtgenoten.

Japanse sierkers

Allereerst, de Japanse sierkers. Deze boom is wegens de mooie grote roze – witte bloemen vooral in volle zomerbloei een grote favoriet. Deze boom brengt sfeer, kleur en voldoende schaduw voor in de tuin. Ondanks men vaak doet denken dat dit best een grote boom is, past deze in elke tuin. Zelfs de allerkleinste tuinen kunnen opgevrolijkt worden met de Japanse Sierkers.

Sierpeer Pyrus

De unieke vorm en bladeren aan deze boom maken het een lieveling voor in de tuin. De groene bladeren zijn glanzend en kunnen wel 8 cm lang worden. In de herfst tot aan de vroege winter hebben de bladeren een mooie volle rode kleur. In de zomer kun je genieten van witte bloesems die uitgroeien tot eetbare vruchten. De boom kan voor een muur of schutting geplaatst worden als pronkstuk of voor meer privacy in de tuin.

Vijgenboom

De vijgenboom is een lage boom die heel het jaar door mooie gevormde bladeren heeft. In de zomer trakteert de boom op heerlijke eetbare vijgen. Menig van ons kan zich dan wel ook wel herinneren dat oma en opa altijd een boom in de tuin hadden staan met wat heerlijks erin hangen. In sommige regio’s was ging de voorkeur uit naar de vijgenboom, en in andere naar de appelboom, pruimenboom of gewoon de perenboom. De vijgenboom is in ieder geval een heerlijke aanwinst.

Moerbei

De volgende boom is de moerbei. In deze boom groeien kleine vruchten vol vitamines en zoetsappigheid. Wat deze boom praktisch maakt voor in de tuin is dat deze erg makkelijk te snoeien is. Je hebt dus geen kind aan de moerbei. Een erg populaire methode om deze boom te plaatsen is als dakboom. Dat creëert een erg gezellig effect net boven de picknicktafel. Daarbij, brengt de moerbei heerlijke diepe schaduwen. Ideaal dus voor de zomerdagen.

Olijfboom

De olijfboom is een Zuiderse boom die in het voorjaar-zomer een mooie bloemzetting heeft, en in de winter heerlijke vruchten. De beste standplaats voor deze boom is in een hoekje. Hier vangt de boom overdag zonlicht en warmte op, zo blijft de temperatuur van de boom goed voor het rijpen van de olijven. Een olijfboom kopen kan tegenwoordig overal.

Bomen in pot

Wanneer je een boom besluit te planten in de tuin is het belangrijk om te letten op de eisen. Sommige bomen hebben namelijk specifieke wensen om tot vol recht te kunnen groeien. Wanneer jouw boom bijvoorbeeld niet tegen een natte ondergrond kan, is een pot ideaal. Een goede pot voor het planten van bomen is een Douglas bloembak, deze is groot en stevig genoeg voor het houden van een boom. Wanneer je echt op zoek bent naar iets onderscheidends van de buren is een plantenbak op maat ook altijd een goede optie.

Ongeacht welke zorg jouw boom nodig heeft, de voornaamste voeding blijft liefde. Met genoeg adoratie komt de zorg van jouw nieuwe aanwinst zeker tot zijn recht.