Eerste exemplaar voor burgemeester Jan ten Kate

Burgemeester Jan ten Kate heeft de eerste ‘beleefkaart’ van de gemeente Staphorst in zijn bezit. Hij kreeg die donderdag bij De Veldschuur van voorzitter Henk Breukelaar van de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst. De kaart staat onder het motto ‘mooi da’j d’r bint!’ boordevol activiteiten die bewoners en bezoekers in IJhorst, Rouveen, Staphorst en directe omgeving kunnen ondernemen. Eind april valt de kaart op de deurmat van zesduizend adressen.

Op de uitvouwbare kaart staan vijftig tips voor het beleven van een leuke dag of een paar aangename uren. Van struinen door de natuur tot het ontdekken van de cultuur van Staphorst en omgeving. “Ons gebied kent veel onontdekte parels en mooie verhalen die nog verteld moeten worden. Deze kaart zet je op dat spoor”, zegt burgemeester Jan ten Kate als hij de kaart in De Veldschuur openklapt.

Ontdek Staphorst
Zelfs die locatie is nog niet bij iedere inwoner bekend, denkt projectleider Evert Slager van de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst. En zo blijven veel meer bijzondere locaties buiten beeld van de inwoners. “Ik weet zeker dat de echte Staphorster zich zal verbazen over alle leuke dingen op deze kaart. Met deze kaart op zak kun je prachtige wandelingen en fietstochten in je eigen gemeente. Dan zie je nog eens hoe mooi ons eigen gebied is.”

Daarom verstuurt de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst de beleefkaart naar alle zesduizend huisadressen binnen de gemeente. Op 26 april valt deze samen met De Staphorster op de deurmat. Pas daarna gaat de kaart in de verkoop voor bezoekers die de gemeente willen ontdekken. “Bewust richten we ons eerst op onze eigen inwoners. Ik denk dat die deze kaart veel gaan gebruiken. Wandelen en fietsen in de eigen streek is heel populair en hiermee kom je op verrassende plekken”, zegt Henk Breukelaar.

Hij gaat ervan uit dat het niet bij de eerste editie van de beleefkaart blijft. “We hopen dat bewoners het komende jaar nog meer tips aandragen, zodat we volgend jaar geen vijftig, maar honderd activiteiten onder de aandacht brengen.”

Op de foto: Burgemeester Ten Kate ontvangt eerste beleefkaart uit handen van Henk Breukelaar, voorzitter van de Stichting Recreatie en Toerisme Staphorst.