Voldaan en volop (na)genietend van de generale repetitie van het ‘Oranje-programma’ verlieten de leden van het Christelijk Mannenkoor Staphorst donderdag even na tienen De Levensbron. Uitziend en toelevend naar een van de jaarlijkse hoogtepunten: het Oranjeconcert op de avond van Koningsdag.

Tweemaal moest het Oranjeconcert worden geannuleerd vanwege de corona pandemie. Maar woensdagavond is het zover. Er staat een inhoudsvol en sprankelend programma te wachten. Boeiend voor jong en oud(er): psalmen, geestelijke liederen en een vrolijk assortiment vaderlands repertoire.

Zoals gebruikelijk is er ook nu weer volop gelegenheid om mee te zingen. Een van de verrassende vocale hoogtepunten zal ongetwijfeld zijn: het Staphorster volkslied, gearrangeerd door Johan Bredewout. Van hem is ook de indrukwekkende bewerking van Psalm 124, dat het mannenkoor zingt met het oog op bevrijdingsdag.

Medewerking wordt verleend door de trompettisten Maurice van Dijk en Laura Krale. Jorrit Woudt bespeelt de vleugel en Harm Hoeve zit achter het orgel. Deze musici zorgen ook voor enkele instrumentale hoogstandjes.

Het Oranjeconcert zal weer zijn als vanouds, gegroepeerd rond de verheven opgestelde mannen in De Levensbron te Rouveen. D’r is daarom geen livestream-genieting mogelijk. De kerk is open om 19.00 uur en een half uur later zetten de mannen in met ‘Heer, wijs mij Uw weg’ ook in een bewerking van de eigen dirigent, Johan Bredewout.