Zaterdag 23 april zijn een aantal lopers van Obstacle Course Racing team FamilyFit uit Staphorst afgereisd naar België voor de eerste Strong Viking wedstrijd van het Seizoen. Een parcours van 20km komende met dik 45 obstakels stond daar opgesteld voor de atleten uit heel Europa. Corien Jansen(Nijeveen) ging, voor haar doen, rustig van start. Ze is nu nog niet fit genoeg om vol gas te vertrekken. Maar gedurende de race maakte ze nauwelijks een fout en heeft lang op de derde plaats gelopen. Tot de tweede dame, Lisa Seegers uit België, wel een fout maakte en Corien de tweede plaats overnam en in de laatste kilometers met goed til en klim werk de voorsprong wist te vergroten.

De Deense Ida Mathilde Steengaard was bij de dames oppermachtig en ging met voorsprong naar de winst. In haar leeftijdsgroep nam Corien wel met ruime voorsprong de winst mee naar huis.
Daphne Spreen(Rolde) was nog niet helemaal hersteld van een weekje ziek zijn. Maar voelde zich sterk genoeg om te starten. Ook zij starte daarom rustiger. Maar kon ook steeds meer dames inhalen. Uiteindelijk bracht haar dat de vierde plaats op en eerste in haar leeftijdsgroep.

Michelle Kroeze(Hoogeveen) was ook niet helemaal fit. De run ging eigenlijk best goed. Al zou ze graag haar speerwerpen wel willen verbeteren. Maar heeft desondanks wel top 10 bij de dames gelopen en ook eerste in haar leeftijdsgroep.

Sonny Brons(Apeldoorn) had, voor zijn doen een trage start. Maar na een kilometer of vijf ging het beter en kon hij, vanaf plek 30, nog wel een stuk of 15min en inhalen!
Dennis Groen(Hoogeveen) starte voortvarend in de buurt van Sonny. Maar na drie kilometer was zijn energie al op. Hij besloot rustiger aan te lopen. En merken dat na tien kilometer het eigenlijk weer beter ging. Daardoor kon hij in het tweede gedeelte toch weer veel atleten inhalen.

Al met al een mooie start van het seizoen. Nog niet alle atleten zijn zo fit als ze willen. Maar de belangrijkste wedstrijden komen in juni. De eerstvolgende is 22 mei in Frankfurt.