In 2020 was het 50 jaar geleden dat de Christelijk Nationale School (CNS) in Staphorst is opgericht.

Eerst met 2 groepen in noodlokalen van de Gereformeerde Kerk, maar in 1972 mocht de school met 4 klassen haar intrek nemen in het gebouw aan de Meestersweg. De kleuterschool begon in eerste instantie in een zaaltje van de Gereformeerde Kerk, maar verhuisde al gauw naar het gebouw aan de Meestersweg. In 1985 werd de kleuterschool samengevoegd met de lagere school en kreeg het één naam: Christelijk Nationale Basisschool. In 2000 verhuisde de school naar het huidige gebouw aan de Staphorster Kerkweg.

Om het vijftigjarig jubileum van de CNS alsnog te vieren, organiseren we een reünie. Deze reünie wordt gehouden op zaterdag 18 juni 2022 van 14.00 uur tot 18.00 uur in en rondom de CNS: Staphorster Kerkweg 38, 7951 JS Staphorst.

Onder het genot van een hapje en drankje kunt u oude herinneringen ophalen en mensen ontmoeten die u mogelijk al in geen jaren hebt gezien. Aanmelden kan via www.reunie.cnsstaphorst.nl

Daarnaast zijn wij bezig met de invulling van een jubileumboek ’50 jaar CNS’. Op school hebben wij al mooie foto’s gevonden die in het boek kunnen, maar helaas nog niet voldoende om een heel boek mee te vullen. Het moet een boek worden met herinneringen en veel foto’s (die maken tenslotte de herinnering). Daarom willen wij graag een beroep doen op u als ouder / oud leerling / oud leerkracht van deze school.

Misschien heeft u nog oude/nieuwe foto’s van musicals, paasvieringen, kerstvieringen, sponsorlopen, Koningsspelen, schoolreisjes, uitjes, jubilea enzovoort, die wij mogen plaatsen in het jubileumboek. Alle foto’s vanaf 1970 tot heden zijn van harte welkom. 🙂

De foto’s mogen digitaal worden gestuurd naar administratie@cnsstaphorst.nl We hopen dat dit lukt vóór donderdag 28 april a.s. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.