Maandagavond 2 mei hoopt Frank Krake een bezoek te brengen aan De Haan Boeken in Staphorst.  Onlangs verscheen zijn boek ‘De grootste bankoverval aller tijden’.

Dit boek vertelt het waargebeurde verhaal van een groep jonge mensen die zich verenigen in hun verzet tegen de bezetters.

Nederland zucht al vier jaar onder de Duitse bezetting, als een groep vastberaden verzetsvrienden de wapens opneemt. De tijd van onzichtbaar en klein verzet is voorbij. Ze deinzen nergens voor terug.

Hun leider Derk Smoes krijgt na de hete verzetszomer van 1944 een gouden tip. In de kluizen van twee banken in het oosten van het land ligt meer dan 200 miljoen gulden. Cash…

Na toestemming uit Londen slaan ze toe. De kisten vol buitgemaakte bankbiljetten verdwijnen veilig in een hooiberg. Zelfs Churchill wordt op de hoogte gebracht van wat de grootste bankoverval ter wereld blijkt te zijn.

De euforie is groot, maar niet overal. De Duitsers zijn beschaamd en woedend tegelijk. Ze zetten alles op alles om het geld terug te krijgen en de daders te pakken. Een beruchte oud-Gestapo officier krijgt de leiding over het onderzoek.

De jacht is begonnen…

In zijn jeugd hoorde Frank Krake veelvuldig over de grootste bankoverval ter wereld. Zijn vader woonde tijdens de oorlog op korte afstand van de bank en vertelde er vol trots over. Het verhaal fascineerde Frank zodanig dat hij vijf jaar geleden met zijn archiefonderzoek startte. Het spectaculaire resultaat ligt nu dus in de winkel.

Zoals gebruikelijk bij Krake’s boeken gaat het verhaal vergezeld met  tal van historische foto’s, die grotendeels nooit eerder gepubliceerd zijn.

Het boek ligt al enige tijd in de winkel. Misschien heb je het al in huis. Wil je meer weten of ben je benieuwd geworden? Frank Krake komt D.V. maandagavond 2 mei naar De Haan Boeken. De avond begint om 20:00u, inloop vanaf 19:45u. Iedereen is van harte welkom! We vinden het fijn als je je vooraf even aanmeldt. Dat kan via info@dehaanboeken.nl, maar je kunt ook bellen of WhatsAppen naar 0522-462501.