De avonden worden weer langer en dus gaat de zomeravondcompetitie weer van start. Een mooie serie wielerwedstrijden in de wijde regio rond Zwolle waar wielrenners van verschillende niveaus op een laagdrempelige manier aan mee kunnen doen. Op donderdag 21 april staat de eerste wedstrijd uit deze competitie gepland in Staphorst.

De wedstrijden in Staphorst beginnen om 18.15 uur voor de jeugd. Om 19.00 uur starten de senioren voor hun wedstrijd in de A- of B-klasse. Het parcours loopt over de Ebbing Wubbenlaan, de Prinses Beatrixstraat en de Parallelweg, een ronde om evenemententerrein De Tippe. Het is een gevarieerd parcours met een viaduct, een klinkerstrook en een stuk langs het spoor waar de wind er voor kan zorgen dat het peloton flink op de kant gezet wordt.

De organisatie van de zomeravondcompetitie in Staphorst is in handen van enthousiaste vrijwilligers van WTC Staphorst-Rouveen en WV de Noordwesthoek. Zij organiseren op 30 juni ook een wedstrijd in Rouveen. Informatie over deelnemen en inschrijven is te vinden op www.zomeravondcompetitie.info.