De reizende expositie ‘Van A(lmelo) tot Z(wolle) van de Stichting ‘70 jaar Molukkers in Overijssel’ komt naar Staphorst. Van woensdag 27 april tot en met zaterdag 21 mei 2022 kunnen belangstellenden in het Museum Staphorst de panelen bekijken, die de geschiedenis van de Molukkers in de provincie Overijssel belichten. De panelen geven onder meer informatie over de ontstaansgeschiedenis van de Molukse woonwijken. De expositie is onderdeel van het project ’70 jaar Molukkers in Overijssel’. Eerder was de expositie al te zien in Almelo, Wierden, Deventer en Nijverdal. Zwolle en Rijssen volgen nog.

 

De expositie wordt op dinsdag 26 april om 14.00 uur geopend door de heer A. Mussche, wethouder van Cultuur van de gemeente Staphorst. De inloop is vanaf 13.30 uur. Om 15.00 uur is het einde van de opening gepland. Vanaf woensdag 27 april is de expositie pas voor publiek te bezichtigen. Na afloop kunt u een brochure van de expo van A(lmelo) tot Z(wolle) mee naar huis nemen.

In het kader van 70 jaar Molukkers in Overijssel werd op de provinciale herdenkingsdag in september 2021 het boek ‘Verbroken Belofte’ gepresenteerd. Dit boek, vol met persoonlijke verhalen van Molukse (wijk)bewoners, is tijdens de expositie te koop in Museum Staphorst. De kosten bedragen 20 euro.

We hopen u te mogen begroeten op de expositie. U bent van harte welkom.
Er is ook ruimte om vragen van de pers te beantwoorden.

Het Museum Staphorst is gevestigd aan de Gemeenteweg 67, 7951 CE Staphorst. Het Museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag en maandag is het Museum gesloten.  Voor een bezoek van groepen aan de expositie kan met het museum een afspraak worden gemaakt.