Nadat in februari de “terugkomst” van Mark Schra en Herwin Talen voor het komende seizoen al bekend waren gemaakt, konden eind vorige week de volgende spelersmutaties door de Technische Commissie (TC) worden bekendgemaakt.

Ten eerste werd de TC geconfronteerd met het vertrek van een tweetal selectiespelers, te weten Jean-Paul Hooikamer die heeft gekozen voor een flinke stap hoger in het amateurvoetbal en zijn sportieve ambitie verder wil uitwerken bij onze buurvereniging in de 3e Divisie bij de VV Staphorst. Daarnaast heeft onze keeper Daan Kattenberg besloten te stoppen bij de selectie, omdat hij dit niet meer optimaal kan combineren met zijn woon- en werksituatie. Hoewel beide beslissingen van deze voor SC Rouveen waardevolle spelers worden betreurd worden ze eveneens gerespecteerd en heeft de TC voor de uitdaging gezet om hiervoor vervangers te zoeken.

“Toeval bestaat niet!”, maar toch lijkt het er wel een beetje op. Als vervangers voor deze twee vertrekkende selectiespelers is de TC in gesprek gegaan met twee jonge talenten die momenteel bij wederom gevonden zijn bij onze buurverenigingen resp. VV Staphorst en VV Desz.

Bij de VV Staphorst werd er contact gelegd met Yannick Lier. Yannick Lier is de afgelopen drie jaar selectiespeler van het eerste elftal van VV Staphorst en heeft elk seizoen weer stappen kunnen zetten om tot de basis-11 te komen. Heeft dit seizoen ook regelmatige zijn opwachting mogen in het basisteam. Om dit echter wekelijk op 3e divisie-niveau te realiseren is geen eenvoudige stap. Mede daarom heeft Yannick gekozen voor een stapje lager in het amateurvoetbal waarbij deze mogelijkheid wellicht wel aanwezig is.  Doel van Yannick is dan ook volgend seizoen wekelijk is de basis te staan van de “groen-witten”.

Jordy Slager keept momenteel bij de VV Desz te Zwartsluis. Het vertrek van de huidige keeper, de ondersteuning door een gediplomeerde keepertraining bij elke training en de ambities van de vereniging gaven de doorslag bij Jordy om bij de Rouveen “aan de bak te gaan”

De gesprekken met beide spelers hebben de TC ervan doen overtuigen dat beide heren heel goed in onze selectie passen en een meerwaarde kunnen zijn voor het nieuwe seizoen. Gelukkig dachten ook beide heren hetzelfde hierover en kwamen ze met een positief antwoord en hebben ze beide voor SC Rouveen gekozen.

De TC is erg blij met deze besluiten en zien de heren dan volgend seizoen ook graag schitteren in het “groen-witte”-tenue (wat bij Jordy wellicht als keeper afwijkend zal zijn) van de SC Rouveen.

Verder wenst de TC Jordy en Yannick nog veel succes de komende maanden bij hun huidige clubs en veel plezier volgend seizoen bij SC Rouveen.