Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde zaterdag thuis tegen het 1e team van Emmeloord. Jonathan Drost, Bert Jan Krale, Jennieke Krale en Abel Bijker dachten dat het na vorige week een gemakkelijke wedstrijd zou worden. Maar het liep iets anders dan vooraf werd gedacht. Om te beginnen lieten Jennieke met Abel en Jonathan met Bert Jan in beide dubbels de winstpunten liggen. Ook in de enkelpartijen liet het viertal zich in één van de twee partijen de kaas van het brood eten. Uiteindelijk resulteerde dit in het eerste verlies van Staphorst 1. Jonathan, Jennieke, Bert Jan en Abel moesten zich tevreden stellen met elk één winstpunt. Uitslag, 4-6 voor Emmeloord 1. In de volgende wedstrijd kan het kampioenschap dan binnen gehaald worden.

Het 1e Staphorster senioren tafeltennisteam van Haarmode Dick Heuckeroth en Knipp & Ko speelde dinsdagavond uit tegen het 8e team van De Brug uit Apeldoorn. Jan Supèr, Albert Kuiper en Jaron Mussche gingen vol goede moed de strijd aan tegen het drietal uit Apeldoorn. Jan beet de spits af, zijn eerste enkelpartij was één van de spannenste van de avond. Hij verloor deze helaas nipt in vijf games. Albert ging hierna roemloos ten onder, hij kreeg deze keer geen grip op zijn eerste tegenstander. Het eerste winstpunt werd gescoord door Jaron, hij zette zijn eerste tegenstander rigoreus aan de kant. Hierna was het stuivertje wisselen, om en om werden punten gescoord. Na zes partijen was de stand 3-3. Jaron veroverde ook knap zijn tweede winstpunt. Dat lukten Jan en Albert dan ook, maar zij lieten in hun derde partij de punten liggen. Uiteindelijk moesten Jaron met twee punten en Jan en Albert met elk één punt toezien dat De Brug 8 met 5-4 met de winst aan de haal ging.

Het 2e Staphorster senioren tafeltennisteam van massage praktijk Gerco Talen ging in Zwolle de strijd aan tegen het 8e team van TT Zwolle. Het Staphorster team met Simone van den Berg, Harry Pathuis en Nico Drost werd op de proef gesteld. In de eerste ontmoeting thuis moesten Simone en Harry het met z’n tweeën zien te klaren, maar nu was Nico ook van de partij. Simone en Harry probeerden het hun drie tegenstanders zo moeilijk mogelijk en er het beste van te maken. Op een gamewinst na slaagden ze er jammer genoeg niet in om een punt mee naar huis te nemen. Nico zette alles op alles voor een goed resultaat. Ook hij kreeg drie taaie tegenstanders tegenover zich, waarbij hij er twee de baas was. Uitslag, een 7-2 winst voor TT Zwolle 8. Het plezier, de sfeer en onderlinge teamspirit heeft er niet onder geleden.