Op zaterdag 9 april is de volgende activiteit van de Jeugdnatuurwacht ‘Weer of geen Weer’. Iedereen is van harte uitgenodigd op deze middag, waar Theo Douma van alles zal vertellen en ook laten zien, over vleermuizen. Hij neemt de groep mee het bos in waar misschien ook vleermuizen te zien zijn. De start is om 13.30 bij Inforuimte SBB aan de Vijverweg. Niet-leden betalen 1 euro.

En alvast om in je agenda te zetten:

Op 16 april is weer de aftrap voor de jaarlijkse nestkastcontrole. De start is ‘s ochtends om 08.00  bij de inforuimte SBB aan de Vijverweg. Je loopt dan een aantal weken met iemand mee op een nestkastroute. Kasten controleren, eieren tellen, vogels leren kennen, later eventueel ringen. Heel leerzaam. Op 16 april wordt overlegd welke dag en welk tijdstip je als groepje gaat lopen. Meestal 1x per week.

En op 25 juni is een reisje gepland naar de Weerribben! Op het programma staat onder andere een vaartocht met gids door de Weerribben. Om 9.30 uur is het vertrek vanaf het marktplein in Staphorst. Opgeven kan tot 16 april. Leden 10 euro, niet-leden 15 euro. Aanmelden: jeugd1@nbvijs.nl