Op zaterdag 26 maart waren de medewerkers van Band op Spanning op het markplein in Staphorst. In totaal controleerden zij de banden van 74 auto’s en werden de banden zo nodig opgepompt. Na de test ontvingen men een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen!

Draag bij aan een schonere en veiligere samenleving

Wist u dat in Nederland meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning rijdt. Dat kost jaarlijks circa 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Een te lage bandenspanning kan ervoor zorgen dat een auto op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof verbruikt en de slijtage van de banden neemt toe. Een slechte bandenspanning betekent ook een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband. Het rijcomfort en de veiligheid nemen dus toe wanneer de banden op spanning zijn!

Tip: Check elke 3 maanden uw bandenspanning