Afgelopen zaterdag heeft Raymond Redder met zijn paard Le Grande (v. Kannan) de gouden medaille gewonnen in de klasse L springen tijdens de KNHS indoorkampioenschappen in Ermelo.

De 20-jarige ruiter van R.V. Staphorst, die enkele weken geleden reservekampioen van Drenthe werd, was de beste van de 50 deelnemers die door hun provincies werden afgevaardigd. Na een foutloze rit in de eerste ronde, moest Raymond het vervolgens opnemen tegen 28 combinaties in de barrage, waarin hij als een van de eersten aan de start kwam. Met een foutloos parours in een tijd van 29,40 seconden zette hij de druk op de deelnemers na hem en dit bleek uiteindelijk ruimschoots genoeg voor de overwinning.

Het was de eerste keer voor Raymond dat hij het KNHS Kampioenschap bij de paarden won, maar hij had al wat ervaring: in zijn tijd bij de pony’s won hij maar liefst drie nationale titels met zijn pony Black Magic. Dit keer won hij met zijn paard Le Grande, die door zijn vader Roelof is gefokt en door Raymond zelf is opgeleid. Ondanks dat hij de paardensport erg serieus neemt, blijft het vooralsnog een hobby want Raymond is momenteel in opleiding tot Logistiek Manager bij Jumbo in Beilen.