Het is stil in huize Ombashi in de winter van 2020. Het is stil in de ‘vogeltjes’buurt, stil in het mooie dorp Staphorst, stil in heel Nederland. Lockdown. Manlief is boven in het kantoor van hun gezamenlijke ‘Vertaalburo’ geconcentreerd bezig met een vertaling als Rolina beneden haar laptop opent op de spierwitte tafel in de blauwwitte keuken. Je hoort de muren denken, wat zal het dit keer worden: een derde jeugdboek, een roman? Als de eerste zinnen zijn getypt: ‘Zachte zonnestralen schijnen door de ragfijne vitrage en dalen neer op het betraande gezicht van Joanna. Pas tegen de ochtend is Joanna in slaap gevallen. Gisteravond laat was het afschuwelijke bericht binnengekomen dat haar verloofde Simon Lyndon, tijdens een wilde rit in zijn sportwagen door onbekende reden van de weg was geraakt. Zijn auto werd onderaan een helling tegen een boom teruggevonden. Hij was niet alleen geweest. Naast hem, op de bijrijdersplaats, zat Victoria Farlane. Beide waren op slag dood.’  Is de toon gezet! Aanvankelijk had Rolina een roman in gedachten, maar zoals haar uitgever Boekscout in 2020 al opmerkte aangaande haar jeugdboek  ‘Als het donker wordt…’, houdt Rolina van onverwachte wendingen en is het eindresultaat een pakkende Thriller: ‘De rode parels’.

‘De rode parels’ is verkrijgbaar bij alle boekwinkels van Nederland en België, via de webwinkel van uitgeverij Boekscout: www.boekscout.nl , via Bol.com, voor wie niet wachten wil op de bestelling kan het boek voelen, zien en uit voorraad aanschaffen bij ‘The Readshop Express Frans Nooren’ of gewoon bij de schrijfster zelf inaombashi@gmail.com