Rick staat ook dit seizoen weer aan de start in de IDM Supersport 600 klasse. Na een geslaagd debuut vorig jaar heeft de 20-jarige coureur uit Staphorst zich als doel gesteld de stijgende lijn door te trekken en top 10 te rijden.

Rick maakte vorig jaar zijn debuut in de 600-klasse, na twee jaar op rij vice-kampioen in de IDM Supersport 300 te zijn geworden. Het was belangrijk om veel ervaring op te doen in deze sterke competitie. Nieuwe motor leren kennen, veel data verzamelen en zo stap voor stap progressie boeken. De ambities voor dit jaar liggen hoger.

Rick:

Ik ben blij dat ik ook dit jaar aan de start kan staan in de IDM Supersport. In mijn eerste jaar heb ik veel geleerd in de 600-klasse, goede ervaringen opgedaan met de R6 waardoor ik nu sterker aan de start sta. Mijn ambitie voor dit jaar is dan ook top 10 te rijden. Mijn team Zuwi-HDRacing en ik gaan er hard aan werken om dit doel te realiseren. Ik wil vooral mijn sponsoren bedanken voor deze kans.” 

Deze week reist het team af naar Spanje voor een aantal testen. De eerste wedstrijd van het IDM seizoen begint 6 t/m 8 mei op de Lausitzring in Duitsland.

Foto Damon Teerink