De uitvoering van actieplannen uit het Beweeg- en Sportakkoord hebben als doel om inwoners in en nabij de eigen woonomgeving voldoende en veilig te kunnen laten bewegen en sporten. Een aantal van de actieplannen is gerealiseerd. Zo is er een AED geplaatst bij recreatiegebied de Zwarte Dennen en een bankje geplaatst aan de Kleine Conrad in Rouveen.

AED bij recreatiegebied de Zwarte Dennen
Stichting AED Staphorst heeft met hulp van de Regiegroep Staphorst in beweging ervoor gezorgd dat er op veilige manier gesport, bewogen en gerecreëerd kan worden in recreatiegebied De Zwarte Dennen. De AED is geplaatst aan de zijkant van de kiosk. Dit actieplan draagt bij aan de pijler ‘Inclusief bewegen en sporten’ uit het Beweeg- en Sportakkoord. Roelof Tuin, adviseur stichting AED Staphorst, zegt hierover: “Bewegen, sporten en recreëren kan nu hartveilig bij de Zwarte Dennen”.

Bankje Kleine Conrad

Aan de Kleine Conrad in Rouveen staat al jaren een bankje voor wandelaars en fietsers. De Dorpsraad in Rouveen zag via het stimuleringsbudget de mogelijkheid het verouderde en vernielde bankje te vervangen. Het nieuwe bankje is door omwonenden geplaatst, mede om kosten te besparen, maar ook vanuit de wens van omwonenden dat er weer een degelijk bankje zou komen te staan. Dit actieplan draagt bij aan de pijler ‘duurzame infrastructuur’; we willen in de gemeente Staphorst te allen tijde beschikken over een functionele, veilige, goede en duurzame beweeg- en sportinfrastructuur.

Heeft u een actieplan?
Het stimuleringsbudget is bedoeld om initiatieven van lokale organisaties te ondersteunen bij actieplannen die naadloos aansluiten op één of meerdere pijlers uit ons Beweeg- en sportakkoord. U kunt hiervoor als (inwoner via een) vereniging en/of lokale organisatie een aanvraag indienen die past binnen de doelstellingen van het akkoord. Alle informatie en het aanvraagformulier kunt u vinden op www.staphorst.nl/staphorstinbeweging.

Meer weten? Neem contact op met buurtsportcoach Saake Malestein via s.malestein@saamwelzijn.nl.