Op 1 maart zijn 23 cliënten van Zorgspectrum het Zand overgegaan naar Carinova. Dit betekent dat zij voortaan huishoudelijke hulp ontvangen van Carinova. Zij zijn hier persoonlijk over geïnformeerd door Carinova, de gemeente Staphorst en Zorgspectrum Het Zand. 

Carinova is al van oudsher een vertrouwde aanbieder van o.a. huishoudelijke hulp in Staphorst. Er is in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een hoge kwaliteit met een kostendekkend tarief. Carinova rekent erop dat de huishoudelijke hulp tot volle tevredenheid van cliënten zal worden voortgezet.

Janine Noordhuis, Raad van Bestuur Zorgspectrum Het Zand: “De zorgvraag van cliënten wordt steeds zwaarder en er is krapte op de arbeidsmarkt. Het is in de zorg daarom belangrijker dan ooit om samen te werken. Je kan gewoonweg niet alles zelf doen. Wij zetten als Het Zand dan ook nadrukkelijk in op samenwerking in de regio. In Staphorst hebben we gekozen om de huishoudelijke hulp voor Wmo clienten per 1 maart onder te brengen bij Carinova. Het is mooi hoe onze beide organisaties zich hebben ingezet voor een warme overdacht. Hierdoor blijft goede huishoudelijke hulp voor onze cliënten op locatie De Berghorst gegarandeerd.”