De verkiezingstour “op de fietse” van de ChristenUnie is sinds een aantal weken van start. De partij bezoekt elk weekend een dorp in de gemeente Staphorst en gaat in gesprek met inwoners, verenigingen en organisaties. Zaterdag was de ChristenUnie op bezoek in Punthorst.  Zo’n twintig vrijwilligers van Wielertourclub (WTC) Staphorst werden van koffie en een lekkernij voorzien.  

De WTC is een sportvereniging met honderden leden die de aanleg en het onderhoud uitvoert van een mountainbikeroute in het Staphorster bos. De route wordt veel gebruikt door fietser van binnen en buiten de gemeente. Voor het onderhoud zijn in de weekenden vaak tientallen vrijwilligers actief.

Jan Carlo Bos van de ChristenUnie: “De WTC is een grote vereniging in Staphorst waar we trots op zijn. De club heeft ervoor gezorgd dat veel mensen zijn gaan fietsen en dat is wat we graag zien. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel vrijwilligers veel tijd stoppen in het onderhouden van de mountainbikebaan. Daarom verdienen ze deze blijk van waardering.