De afgelopen weken heeft de Technische Commissie (TC) van de SC Rouveen gesprekken gevoerd met twee “oudgedienden” van de club Herwin Talen en Mark Schra. Beide spelers zijn momenteel actief bij de buurverenigingen SV Desz (2e Klasse KNVB)  en VV Staphorst (3e Divisie KNVB). Mark Schra heeft al vanaf zijn overgang naar de senioren in het eerste team van Staphorst gespeeld, terwijl Herwin Talen de laatste twee jaar gevoetbald heeft bij de club uit Zwartsluis. In een vroeg stadium dit seizoen heeft Mark bij de TC van de VV Staphorst al aangegeven  “een stapje lager” te willen gaan voetballen. Ook Herwin heeft besloten om na een korte uitstap naar Sv Desz het “rood-wit” in te ruilen voor het ook al bij hem bekende “groen-wit” in zijn woonplaats Rouveen.

Beide spelers zouden een aanwinst zijn voor de SC Rouveen, waarbij tijdens de gevoerde gesprekken met de TC uitgelegd werd waar de ambities van de vereniging liggen en waarom beide spelers met hun talenten en ervaring hierin goed zouden passen. Na wijs beraad bij beide spelers heeft dit ertoe geleid dat ze besloten hebben om in het nieuwe seizoen 22/23 zich weer bij de SC Rouveen aan te sluiten. De TC is blij met deze toezeggingen en is ervan overtuigd dat de club ook voor het komende seizoen een strijdbare selectie heeft staan die onder leiding van de nieuwe trainer Willem Jan Talsma voor de prijzen kan gaan.

Om de huidige selectie niets tekort te doen mag wel vermeld worden dat de huidige selectie onder leiding van de naar DES-Nijverdal vertrekkende trainer Eddy Zwijnenberg dit seizoen ook erg  goed bezig is. Door de overwinning van afgelopen zaterdag tegen de koploper VV Hatto Heim (die dit seizoen nog geen punt verloren had) blijft de spanning in de 3e Klasse volop aanwezig en kan het seizoen nog tot een mooi eindresultaat leiden. Komende zaterdag komt het team van VV Oene naar Rouveen. Weet ook Rouveen deze wedstrijd in een overwinning om te zetten, dan komt er al een mooi gaatje tussen de nr. 2 en 3 op de ranglijst.

De TC zal dan ook de komende tijd in samenwerking met de elftalbegeleiders het gesprek aangaan met de huidige selectiespelers om ook deze bereid te krijgen er volgend jaar weer te staan om voor het vlaggenschip van de vereniging uit te komen.

Rest nog de wens uit te spreken dat zowel Herwin als Mark nog een succesvol huidig seizoen mogen draaien bij hun huidige vereniging en dat ze beide met hun team datgene eruit halen wat deze verenigingen als doelstelling hebben uitgesproken.