NIEUWLEUSEN – Bos Bedden Loopgroep AG ’85 is uitgebreid met twee gediplomeerde trainers. Dit was ook nodig omdat de afgelopen jaren maar liefst vier trainers om uiteenlopende ermee stopten. Wim Spijker en Albert Mussche hebben afgelopen najaar de cursus Looptrainer met goed gevolg afgelegd.

De cursus van Start2Move vond plaats bij Landstede in Zwolle en werd gegeven door Eddie Sevink en Adri Kroes. Aan bod kwamen onderwerpen als de opbouw van een training (warming-up, kerntraining en cooling-down), looptechniek en loopscholing, het begeleiden van loopgroepen (didactiek en methodiek), diverse trainingsvormen (o.a. interval- en duurtraining), het opstellen van een trainingsplan, blessurepreventie, basis anatomie en trainingsleer voor hardlopers.

Wim Spijker en Albert Mussche leiden de clubtrainingen op de maandagavonden in Nieuwleusen. De clubtrainingen op de woensdagavonden in Staphorst worden al jaren geleid door Klaas Compagner.

Belangstellenden kunnen zonder enige verplichting een aantal keren mee trainen. Meer info over de loopgroep is te vinden op www.ag85.nl.