ChristenUnie Staphorst bezoekt alle kernen van de gemeente Staphorst. Onder de naam #Opdefietse – Vertel’s – ronde vinden allerlei gesprekken plaats met inwoners en vrijwilligers van Staphorst.  Afgelopen zaterdag vond de tweede etappe plaats met het bezoek aan IJhorst.

De dag is gestart met wandeling met de bewoners van de Veldhuisweg. De buurtbewoners hebben aandacht gevraagd voor de impact van de vakantieparken op hun woonomgeving. Er is gesproken over de huisvesting van arbeidsmigranten, permanente bewoning en alle veranderingen op en rondom de parken. De volgende stop was bij OBS De Iekmulder. Een leerkracht en voorzitter van de oudervereniging hebben een rondleiding gegeven door hun school. Mooi om te zien hoe de school met de ouders hun schouders er onder zetten. De school speelt een belangrijke rol in de IJhorster samenleving.

Aan de Lankhorsterweg hadden meerdere buurtbewoners zich verzameld om aandacht te vragen voor een vrij liggend fietspad. Met elkaar is gesproken over het belang en de noodzaak van dit fietspad. Ook is gesproken over de verkeersveiligheid in de omgeving.  De etappe is vervolgens verder gegaan naar De Poele. Een vrijwilliger heeft verteld over de verschillende activiteiten die daar plaatsvinden en ook het belang van een ‘huiskamer voor IJhorst’ voor het dorp. Met ook genoeg ideeën voor de toekomst.
De tocht is afgerond een gesprek met de dorpsraad van IJhorst. Met de bestuursleden is gesproken over ontwikkelingen in het dorp, over  verkeersveiligheid, behoefte aan voldoende starterswoningen en de ontwikkelingen van toerisme en recreatie.

Lijsttrekker Jan Carlo Bos: “IJhorst is een prachtig dorp. Dat hebben we deze dag ook weer gezien. Mooi dat we met onze inwoners en vrijwilligers in gesprek konden gaan. Om te horen wat goed gaat, wat ze bezighoudt of waar ze zich zorgen over maken.’

Volgende week zaterdag gaat de #Opdefietse – Vertel’s tocht van ChristenUnie Staphorst verder met een bezoek aan Punthorst.