Vanmiddag werd de StemWijzer voor de gemeenteraadsverkiezingen gelanceerd. In de Bibliotheek kwamen de vertegenwoordigers van de vijf politieke partijen samen en vulden zij symbolisch de StemWijzer in. De StemWijzer is een online stemhulp voor iedereen die meer wil weten over hoe de politieke partijen denken over bepaalde thema’s. De StemWijzer is te vinden op staphorst.stemwijzer.nl Inwoners kunnen ook van het aanbod van de Bibliotheek gebruik maken om hier de StemWijzer in te vullen.

Stemmen op woensdag 16 maart

Burgemeester Jan ten Kate: “Over ongeveer een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Voor wie niet precies weet wat de standpunten van de politieke partijen zijn over verschillende onderwerpen, hebben we een StemWijzer laten maken. We vinden het belangrijk dat iedereen weloverwogen z’n stem kan uitbrengen. Met de StemWijzer kunt u kijken met welke partijen u de meeste overeenkomsten heeft.”

Doe de StemWijzer in de Bibliotheek

Astrid Mensink van de Bibliotheek in Staphorst: “De lokale democratie vinden we belangrijk. Om ervoor te zorgen dat de StemWijzer voor iedereen toegankelijk is, ook wanneer u minder digitaal vaardig bent, bent u welkom in de Bibliotheek. De medewerkers ondersteunen u graag. De vrijwilligers van het DigiLoket staan iedere maandag van 19.00 tot 20.30 uur klaar om u digitaal op weg te helpen. Maar ook op alle momenten dat wij geopend zijn, kunt u bij ons terecht voor het invullen van de StemWijzer.”

StemWijzer

De StemWijzer, die is ontwikkeld door ProDemos, bevat circa 30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt. De politieke partijen in gemeente Staphorst hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Zaterdag te horen bij DNO Media

DNO Media zendt zaterdag een item uit over de StemWijzer tussen 12.00 en 14.00 uur. De uitzending is te beluisteren via 106.6 FM of via deze link

page1image31226688

Vrijdag 11 maart zendt DNO Media een live debat uit tussen de lijsttrekkers vanaf 19.30 uur.