De SGP in de gemeente Staphorst organiseert zaterdag 19 februari een autotocht langs agrariërs voor alle inwoners van de gemeente. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop is aanwezig om in gesprek te gaan met bezoekers.

De gratis tocht voert langs een tiental bedrijven in de hele gemeente, die elk hun eigen expertise hebben. Daarnaast is er bij verschillende agrariërs gelegenheid om lokale streekgerechten te proeven. „Als SGP willen we er voor boeren zijn”, zegt SGP-lijsttrekker Roelof Slager. „Dat willen we onder andere doen door boeren en belangstellenden met elkaar te verbinden en onze agrariërs een positief podium te geven.”

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop is ‘s middags te gast bij de tocht. Bisschop, geboren te Rouveen, voert namens de landelijke SGP het woord over Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij hoopt met agrariërs en deelnemers van de tocht in gesprek te gaan over de uitdagingen waar agrariërs in Staphorst en omgeving voor staan. „Als lokale SGP in een agrarische gemeente hebben we goede banden met de landelijke partij”, zegt Slager. „Dat is nodig om samen op te trekken tegen het huidige kabinetsbeleid wat boeren veel onzekerheid geeft.”

Tijdens het bezoek van Kamerlid Bisschop hoopt de Staphorster SGP een brief te overhandigen om daarin de zorg over de landbouw en de agrariërs te delen.

Bezoekers kunnen zonder opgaaf van deelname kosteloos meedoen aan de tocht. Op de website van de lokale SGP staat een tiental bedrijven die een (sanitaire) tussenstop vormen. Het is ook mogelijk bij een aantal van deze ondernemers streekproducten te kopen. Deelnemers kunnen tussen 10:00 uur en 14:00 uur vanaf elke willekeurige tussenstop starten, om zo drukte te voorkomen. De tocht duurt tot 17:00 uur. Voor de jeugd is er een kleurplaat op de website geplaatst. De jonge tekenaars kunnen hun kunstwerk inleveren tijdens de tocht en krijgen een presentje voor hun werk. Ook kunstenaars die 19 februari niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun tekening tussen 16 en 19 februari inleveren bij K. Slager aan Geerligsland 2 in Staphorst.

Meer informatie is te vinden op: https://staphorst.sgp.nl/home