Na een tijd zonder competitiewedstrijden vanwege de coronapandemie is de voorjaarscompetitie 2022 begonnen. TTV Staphorst speelt dit seizoen met twee senioren en één jeugdteam in de afdeling Oost. De spits werd afgebeten door het jeugdteam.

Het 1e Staphorster tafeltennis jeugdteam van Installatiebedrijf Stegeman speelde afgelopen zaterdag thuis tegen het 1e team van Emmeloord. Nieuwkomer Abel Bijker, Bert Jan Krale en Jonathan Drost spelen, net als het vorig seizoen in de 3e klasse. Het eerste dubbel werd gespeeld door Bert Jan en Jonathan. Het duo stond al snel met 2-0 in games achter, maar vochten zich terug door in de vijfde game de winst naar zich toe te trekken. Abel mocht hierna zijn eerste enkelpartij van deze wedstrijd spelen, hij stevende zonder veel moeite op zijn eerste winstpunt af. In beide andere enkelpartijen ging Abel nipt onderuit. Bert Jan maakte geen fouten, hij verschalkte alle drie tegenstanders in zijn enkelpartijen. Jonathan had meer moeite om op de been te blijven, hij won één van de twee enkelpartijen. In het tweede dubbel deden Abel en Jonathan goede zaken, ze wonnen in drie games. Eindstand 7-3 voor Staphorst 1.