‘In onze sector is opleiden een must’

Hazerswoude-Dorp, 2 februari 2022. Hofstede-Timmerman (tuin- en parkmachines) uit Staphorst is deze week genomineerd voor de OOM Award Overijssel 2021. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. Naast Hofstede-Timmerman zijn ook Descotech Metal uit Weerselo en Heass Metaal uit IJsselmuiden genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt op een nader te bepalen datum.


Bekijk hier de video van genomineerde Hofstede-Timmerman

YouTube video

 

“In onze sector is opleiden een must,” zegt eigenaar en praktijkopleider Jan Hofstede van Hofstede-Timmerman. “De ontwikkelingen gaan nog steeds razendsnel, je moet bijblijven. Dus eigenlijk zijn we hier continu aan het leren. En dat doen we met plezier, want het houdt het werk ook spannend. En dat we nu genomineerd zijn voor de OOM Award is natuurlijk een heel mooie beloning.”

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. 

Over de OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

 

Fotos’ © Olivier Huisman