DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Staphorst. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 13 april 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. 

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Veel mensen werken vanuit huis, kinderen en studenten krijgen online les en we videobellen vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand. Glasvezel draagt in zeer grote mate bij aan die behoefte.

“Glasvezel houdt je verbonden met je omgeving”
“Glasvezel is belangrijker dan ooit! Het maakt niet uit in welke levensfase je zit, het houdt je verbonden met je omgeving. Nu en in de toekomst, want het glasvezelnetwerk is toekomstvast”, zegt projectleider Saba Eshaq, van DELTA Fiber Netwerk. “Denk maar aan bijvoorbeeld alle apparatuur die aangesloten is op het internet. De huidige netwerken kunnen dat uiteindelijk niet aan. Ik ben dan ook blij dat we starten met de glasvezelcampagne in Staphorst en de inwoners de kans krijgen om aangesloten te worden op het netwerk van de toekomst.” 

Informatieavonden op 15 en 17 februari
DELTA Fiber Netwerk organiseert informatieavonden in Staphorst om inwoners te informeren over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en planning. U bent van harte welkom vanaf 19.00 uur (presentatie start om 19.30 uur) bij Zaal Spoorzicht aan de Gemeenteweg 171 in Staphorst, op:

  • dinsdag 15 februari
  • donderdag 17 februari

Opening Glasvezel Informatiepunt 5 februari
DELTA Fiber Netwerk en RENDO Fiber openen zaterdag 5 februari a.s. het Glasvezel Informatiepunt aan de Ebbinge Wubbenlaan 1 in Staphorst. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.   

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd over gratis aansluiting
Inwoners van Staphorst die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd via een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Melden inwoners van Staphorst zich vóór 13 april 2022 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt, zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

Samenwerking DELTA Fiber Netwerk en RENDO
De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt gedaan vanuit RENDO Fiber B.V. Dit is een samenwerking tussen netwerkbeheerder RENDO en DELTA Fiber Netwerk, een telecombedrijf met netwerken door heel Nederland. Door deze samenwerking zijn inmiddels meerdere gebieden in Drenthe en Overijssel voorzien van razendsnel internet. DELTA Fiber Netwerk vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op het beste internet. Inmiddels hebben al ruim 950.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Fiber Netwerk. En daar komen iedere maand gemiddeld nog 20.000 huishoudens bij. Op naar ruim 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruikmaken van supersnel en stabiel internet.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Staphorst op gavoorglasvezel.nl