De Staphorster SGP organiseert zaterdag 19 februari een autotourtocht langs agrariërs in de gemeente Staphorst. Doel is om boeren en streekproducten onder de aandacht te brengen.
Tijdens de toertocht kan oud en jong kennis maken met de agrarische sector van de gemeente. Daarnaast is er gelegenheid in gesprek te gaan met SGP-kandidaten over de kwesties waar boeren op dit moment mee te maken hebben. “Als SGP willen we er voor boeren zijn”, zegt SGP-lijsttrekker Roelof Slager. “Dat willen we onder andere doen door boeren en belangstellenden met elkaar te verbinden.”
Naast het werk van de boeren is er ook aandacht voor lokale streekproducten. Slager: “Juist die lokale producten maken onze gemeente zo bijzonder. Het lijkt ons goed om mensen ook met die kant van Staphorst kennis te laten maken.”
De toertocht belooft een interactief evenement te worden, waarbij jong en oud prijzen kunnen winnen. “We mogen trots zijn op onze boeren.”