In de Poëzieweek presenteert Heleen Bosma haar spiksplinternieuwe dichtbundel Vervang eland. Ze was dichteres van Overijssel en stadsdichter van Deventer, en na vele decennia is dit haar eerste bundel met echt persoonlijk werk.

Heleen vroeg zich af waar ze al die tijd was, nam een duik in de tijd en neemt je nu als toeschouwer mee langs haar creatieve pad. Je hoort over haar projecten uit de begintijd, ze vertelt over haar reis zonder geld door Overijssel, en ze laat verrassende filmpjes zien van gedichten die zijn uitgevoerd in het Overijsselse landschap of als kunstwerk. Een van de gedichten van Heleen staat gebijteld in de trap op de dijk van Vollenhove naar Zwartsluis.

Op 2 februari vanaf 19.30 uur verzorgt zij een online optreden en jij kan daar bij zijn! Meld je daarvoor aan via onze website www.bibliotheekstaphorst.nl/agenda .