ROTTERDAM – Op zaterdag 15 januari wordt het jaarlijkse Nieuwjaarsconcert van Marco den Toom vanuit de Laurenskerk in Rotterdam uitgezonden via een livestream.

Voor het tweede jaar op rij moet de inspirerend volle kerk gemist worden. Enerzijds teleurstellend voor de organist, want hierdoor wordt in deze tijd helaas de chemie tussen organist en publiek gemist: geen waardevolle ontmoetingen, geen massale samenzang en geen applaus als dank. Anderzijds ook een kans voor velen die de reis naar Rotterdam hiervoor niet kunnen of willen maken, want eenieder kan nu thuis meegenieten van het concert vanuit de Laurenskerk, live en/of achteraf nog zo vaak en wanneer men maar wil. Daarom is Den Toom toch al enkele weken gemotiveerd bezig zijn muzikale voorbereidingen te treffen. Hij kijkt er naar uit om zijn programma ten gehore te brengen, dat een mix zal zijn van koraalmuziek, beroemde klassiekers, intieme sfeernummers, populaire muziek en improvisaties.

De uitzending begint om 19.30 uur en wordt gestreamd op het YouTube-kanaal van Marco den Toom, https://www.youtube.com/watch?v=Aec4fuSNZNs.  De opbrengst van de digitale collecte – via de QR-code in beeld of via de bankgegevens in de beschrijving onder de video – is bestemd voor de organist. De organisatie ConsoloNL wil deze collecte graag van harte aanbevelen, aangezien musici door de coronamaatregelen ook veel inkomsten mislopen. Wanneer alle kijkers slechts een bescheiden bijdrage zouden leveren, zou dit voor veel musici al veel goedmaken.

 

YouTube video